ناشناس ( تحصیلات : فوق دیپلم ، 30 ساله )

سلام وقت بخیر من پسر بچه شش ساله ای دارم که چند ماه پیش حدود یک یا دو هفته لکنت گرفت اما روز بیست هشتم صفر از شبکه پویا فیلم سینمایی پخش شد که انیمیشن های اون کمی ترسناک بود و من اصلا یادم نمیاد اسمشو اما از اون روز که پسرم دیده لکنتش دوباره برگشته حتی شدید تر هم هست و گاهی خودش عصبی میشه و صورتشو فشار میده حتی چشماشو میبنده. واقعا باعث عذاب من و همسرم شده هر چی هم که میخوایم نادیده بگیریم بیشتر حساس تر شدیم حتی پیش مشاور هم بردیم و گفت که از ترس هست و چند راه کار داد اما هیچ افاقه ای نکرد. تصمیم گرفتم ببرمش بیمارستان روزبه. اما همیشه شما راه بهتر پیشنهاد میدادید بهم الانم بعد از خدا شما بگید چه کنم؟ چون واقعا بدترین عذاب من و پدرش شده.


مشاور (خانم موحدنساج)

سلام به شما پرسشگر محترم و سپاس بابت اعتمادیان به راسخون، امیدوارم این پاسخگویی زمینه ای باشد برای رفع مشکل شما.
مادر عزیز، لکنت در کودکان به دلایل گوناگونی شروع می شود. شما از علت لکنت دوم سخن گفتید، ولی از دلیل اولی که در واقع مهم تر نیز بوده سخنی به میان نیاورده اید. اما از اونجایی که این حالت به دلیل ایجاد ترس از مشاهده یک برنامه تلویزیونی دوباره برگشته پس می توان این احتمال را متصور شد که بار اول نیز دلیلی مشابه داشته است.در بیشتر مواقع اضطراب درونی در کودک ایجاد می شود که کنترل آن از محدوده توان کودک خارج است و این اضطراب و استرس با تبدیل شدن به یک نوع رفتار مانند لکنت خود را نشان می دهد. در واقع کودک با بروز این رفتار به گونه ای خود را از این هیجان منفی تخلیه می کند.در چنین شرایطی والدین دلنگرانی شدیدی را تجربه می کنند و در پی توجه بیشتر به کودک هستند تا با تامین ارامش ظاهری برای کودک هرچه سریعتر این حالت را از او دور کنند. این درحالی است که توجه به لکنت کودکان چه به صورت مثبت مانند گفتن، چه منفی مانند دعوا و تمسخر او به دلیل مشکلات تلفظی ،لکنت را در او شدت می دهد.کودکان به صورت ناهشیار به صورت مداوم در پی جلب توجه اطرافیان خود هستند، برای انها مهم نیست که این توجه به صورت دعوا و توبیخ کردن باشد یا نوازش. در زمانی که کودکی دچار مشکلی مانند لکنت می شود ناخوداگاه توجه والدین به دلیل نگرانی که دارند بیشتر شده و به هر نوع سخنی که او می گوید حتی به صورت نامحسوس توجه می کنند. همین مقدار از توجه نیز اسباب تداوم مشکل در کودک را فراهم می کند.پس لطفاً به خود و کودکتان زمان دهید. درمان لکنت در خیلی از مواقع نتیجه صبوری و گذر زمان است.سعی کنید اضطراب کودکتان را با دادن ارامش به او برطرف کنید. ارامش مادر به صورت مستقیم به کودک منتقل می شود.
_پسرتان روحیه حساسی دارد پس از بلند سخن گفتن و یا جر و بحث با همسرتان در مقابل او اجتناب کنید. دعوای والدین به کودکان احساس ناامنی و پریشانی می دهد.برنامه ای داشته باشید که پسرتان همراه با پدرش در هفته حداقل یک بار به استخر برود، شنا قاتل اضطراب است، به خصوص اگر به صورت همراهی صمیمانه با یکی از والدین تجربه شود.هیچ گونه واکنش مثبت یا منفی در مقابل لکنت او نشان ندهید و همیشه در ذهن خود داشته باشید، که به مرور و با صبوری این حالت خود به خود رفع خواهد شد.
_اگر مشکل پسرتان بعد از سه تا شش ماه رفع نشد به گفتار درمانگر مراجعه کنید.با دقت به دلایلی که باعث واکنش منفی او می شود دلایل اصلی لکنت و استرسش را کشف و در پی رفع انها باشید.
موفق باشید.

بیشتر بخوانید:
روش‌های درمان لکنت زبان کودکان